Маленька дитина проводить у дитячому ліжечку дуже багато часу. Адже там він не лише спить, а й грає, та пізнає навколишній світ. Як правило, у своєму першому ліжечку малюки сплять до двох з половиною або трьох років. Природно, що при покупці такого важливого предмета меблів слід поставитись відповідально. Адже комфортний та правильно організований сон малюка дуже важливий для його здорового розвитку.

 

Найважливіше при виборі ліжечка для дитини це, звичайно ж, безпека. Щоб дитяче ліжечко було безпечним, певним вимогам повинні відповідати і матеріали, з яких воно виготовлене, і конструкція.

 

Матеріали


Цей предмет меблів зазвичай виготовляють з натурального дерева. Сучасні виробники використовують також деревостружкові плити.

 

Детская кровать из натурального дереваМи рекомендуємо віддати перевагу ліжечку з натурального дерева, оскільки такий матеріал є екологічно чистим і не зашкодить здоров'ю малюка. Найпоширенішими породами, що застосовуються для виробництва дитячих меблів, є бук, береза, клен та сосна. Ціна такого ліжечка буде вищою, ніж виробів з деревостружкових плит. Сьогодні можна знайти дуже гідні на вигляд і доступні за вартістю дерев'яні дитячі ліжечка від українських виробників.

 

 

 

 

 

Детская кровать из ДСП

ДСП дозволяє заощадити на купівлі, оскільки ціна його суттєво нижча. Однак при виробництві цього матеріалу застосовуються фмальдегідні смоли, які і є шкідливими для здоров'я.

 

При порушенні норм виробництва, при тривалій експлуатації, при нагріванні таке ліжечко може стати джерелом небезпечних для здоров'я хімічних сполук.

 

 

 

Детская кровать из МДФ

Дитячі ліжечка також виготовляють із МДФ – матеріал, у якому тонка деревна стружка спресовується за умов високотемпературного нагрівання (спікається). Смоли у разі не застосовуються. Ліжечка зі МДФ легші, ніж з натурального дерева і найчастіше нижчі за ціною.

 

Вибравши модель, що сподобалася, зверніть увагу на запах. Жодних неприємних різких хімічних ароматів не повинно виходити від дитячого ліжечка.

 

У будь-якому випадку, яке б ліжечко для свого малюка ви не вибрали, обов'язково попросіть у продавця гігієнічний сертифікат - документ, в якому вказується, які матеріали були використані при виготовленні ліжечка та наскільки вони безпечні.

 

Конструкція


Ліжечка для дітей можуть бути на ніжках, на прогумованих коліщатках, або на спеціальних полозах, які дозволяють заколисувати малюка. Існують також комбіновані варіанти, коли ви можете користуватися в перші місяці життя вашого малюка гойдалкою, а тому поставити ліжечко на коліщатка.

 

  • Перевірте, чи при покупці стійке ліжечко. Пам'ятайте, дитина гратиме в ній часом дуже активно, стрибати і перекидатися, тому вона повинна бути неодмінно міцною та стійкою.
  • Зверніть увагу на гайки, болти та інші кріпильні засоби. Усі вони мають бути втоплені у матеріал та закриті спеціальними пластмасовими накладками. Доступу у дитини до них не повинно бути.
  • Ніяких кутів та гострих частин у дитячому ліжечку бути не повинно. Подивіться, чи є деталі, про які дитина зможе подряпатися чи вдаритися. Ліжечко повинно мати закруглені обтічні форми.
  • Рекомендується вибирати рейкове дно ліжечка, оскільки воно забезпечує оптимальну циркуляцію повітря для дитячого матрацика.
  • Наявність коліщат у комплектації дитячого ліжечка здатне суттєво спростити процес прибирання кімнати. Також при необхідності ви зможете легко підсунути ліжечко до свого ліжка, перемістити в іншу кімнату і т.п. Якщо ви вирішите вибрати такий варіант, уточніть, чи фіксуються коліщатка в нерухомому положенні.
  • Одна зі стінок ліжечка повинна обов'язково опускатися, щоб вам було зручно укладати малюка в ліжко та діставати його. Перевірте, щоб стінка, що опускає, не заїдала і не рипіла, рухалася легко і просто. Також у цієї бічної стінки має бути фіксатор, який дитина не зможе зрушити самостійно.
  • Зручно, коли ліжко має кілька рівнів ложа. Як правило, у більшості ліжечок таких рівнів два. Поки малюк ще не навчився вставати на ніжки, ложа знаходиться у верхньому положенні, що полегшує батькам доступ до малюка. Коли дитина підростає і вже стоїть на ногах, для безпеки ложе опускається, щоб дитина не перегиналася через перила ліжечка.
  • Між рейками стінок ліжечка дитини має бути відстань трохи більше 5-6 сантиметрів. Так, малюк зможе добре бачити все, що відбувається в кімнаті, і при цьому між рейками не зможе застрягти його голова, ніжки чи ручки.
  • Наявність висувної скриньки дозволяє зручно розмістити в ній змінну постіль та інше приладдя для дитини.

 

Детская кровать