Чи є раннє піднесення вранці запорукою успіху? Звісно, лише раннього підйому недостатньо. Важливо, що робити в ранковий годинник, що звільнився. Якщо в цей час дивитися телевізор або сидіти в соціальних мережах, позитивний результат навряд чи буде. Щоб побудувати успішну кар'єру потрібно мати набір різних якостей, серед яких сила волі, завдяки якій людина може виробити в собі звичку вставати, поки інші ще солодко сплять.

 

Опитування показують, більшість керівників відомих світових компаній постають дуже рано. Давайте дізнаємося, як вони розпоряджаються своїм ранковим годинником. Можливо, це допоможе вам почерпнути корисні ідеї для найбільш ефективної організації свого дня.

 

Життя успішної людини вирує різними подіями. Робота відминає багато часу, але при цьому потрібно знаходити час і для сім'ї, і для спорту, і для підтримки здоров'я, і для особистих захоплень. Так і виникає потреба розтягнути добу, виграти кілька таких важливих годинників.

 

Дэн АкерсонГлава компанії Generаl Motоrs Ден Акерсон є справжньою ранньою птичкою. Він встає, як правило, між 4.30 та 5.00. Акерсону потрібно рано-вранці зв'язуватися з колегами з азіатського представництва General Motors, поки у них не закінчився робочий день. Акерсон дуже задоволений своєю роботою і стверджує, що це робота його мрії.

 

 

Каш ДэвидКаша Девіда главу Virgin America щоранку чекає ще більш раннє піднесення – о 4.15. Перший годинник після пробудження він присвячує перевірці та надсиланню пошти, телефонним переговорам із партнерами по бізнесу зі Східного узбережжя. Потім слід прослуховування ранкової спортивної радіопередачі, читання свіжої преси та велотренування у спортзалі.

 

 

Тим КукГенерального директора Аpple Тіма Кука можна назвати справжнім трудоголіком. Цей керівник встає о 4.30 і одразу ж розбирає пошту. О 5.00 Тім активно займається в тренажерному залі. Він справді багато працює і з гордістю розповідає, що першим входить до офісу компанії та останнім його залишає.

 

 

Роберт АйгерГенеральний директор компанії Disneу Роберт Айгер після підйому о 4.30 присвячує дорогоцінні ранкові години читання газет, заняття спортом, прослуховування музики, розбору електронної пошти та перегляду телевізійних передач. Цікаво, що з економії часу робить це Роберт Айгер майже одночасно. Багатозадачність – його коник не лише на роботі, а й удома у вільний час.

 

 

Ирвин СимонКерівник Hаin Celestial Group Ірвін Сімон прокидається о 5.00 і до 9.00 встигає впоратися з такою кількістю справ, які багато хто з нас і за день не робить. Після пробудження він насамперед перевіряє пошту та роботу європейських та азіатських представництв компанії. Після цього слідує молитва, прогулянка з собакою та ранкова зарядка. Симон уже встиг зробити стільки корисних справ, а його діти лише прокидаються. Як правило, він встигає провести ще й ділову зустріч за сніданком десь у районі Манхеттена перед тим, як потрапити до свого офісу на Лонг-Айленді.

 

Жан-Мартин ФольцРуководитель Eutelsаt Сommunications, бывший глава компании PSA Peugeоt Сitroen Жан-Мартин Фольц в свой офис в Париже прибывал к 7.00,где сразу же начинал свой короткий доклад на утреней летучке. Стоит упомянуть, что каждое утро Фольцу приходилось добираться на работу на поезде Дижон-Париж.

 

 

Бретт ЙомаркГенеральний директор Nеw Jerseу Nеts Бретт Йомарк є наймолодшим співробітником на цій посаді за всю історію NBA. Щоб до 4.30 дістатися свого офісу, Йомарку доводиться щодня вставати о 3.30. Після приїзду до офісу він працює та розсилає мотиваційні листи членам своєї команди. У вихідні дні він теж працює, щоправда, графік менш суворий – в офіс Бретт є лише о 7.00.

 

 

Майк ШервудМайк Шервуд, голова однієї з найвідоміших британських компаній у світі моди Aurора Fashions, починає свій ранок також дуже рано. Йому доводиться прокидатися о 5.00, щоб сісти на поїзд із Ноттінгема до Лондона, який прибуває до призначення лише до 7.45. Звісно, Шервуд не втрачає часу, він працює зі своєю поштою, а також вирішує ділові питання зі своєю командою в телефонному режимі.

 

 

Хейм СэбэнГлава Sabаn Сaрital Хейм Себен о 6.02 вже випиває свою першу чашку кави. Після цього слідує година, присвячена робочим питанням, а потім 75 хвилин активних занять спортом. Тільки після такого обов'язкового ранкового ритуалу повноцінно розпочинається день цього ізраїльсько-американського мільярдера.

 

 

Пол ПолмэнПрезидент Unilevеr Пол Полмен прокидається о 6.00. Ранковий годинник він присвячує спорту та роздумам. Звичайно, адже щоб керувати такою великою компанією, потрібний і моральний, і фізичний тонус.

 

 

 

Падмашри УорриорТехнічний директор Cisсo (у минулому обіймала аналогічну посаду в компанії Motorola) Падмашрі Уорріор піднімається з ліжка 4.30. Ранок починається з розбирання пошти та читання новин. Потім Падмашрі Уорріор збирає до школи сина. Працює вона допізна - як правило, о 20.30 її можна ще застати в офісі. Можливо, завдяки цьому вона змогла досягти успіху в кар'єрі, і була названа однією з найуспішніших жінок у бізнесі.

 

 

Джордж Бyш-старшийКолишні президенти США Джордж Буш-старший і Джордж Буш-молодший також відрізнялися пристрастю до раннього підйому. Так, старший Буш вже о 4.00 був на ногах, щоб зробити свою щоденну пробіжку. До 6.00 він перебував у своєму кабінеті, де міг залишатися аж до 2.00. Його медсестрі доводилося працювати за таким же графіком, адже вона мала практично весь час перебувати поряд з ним. Не дивно, що вона вважала свій графік роботи жахливим.

 

Джордж Бyш-младшийМолодший Буш був у офіс трохи пізніше – о 6.45. Нерідко у цей час він проводив свої перші за день зустрічі. У такому ж режимі змушені були працювати і співробітники кабінету президента. Так, наприклад, Кондоліза Райз вважала за краще розпочинати свій ранок о 4.30, щоб встигнути відвідати спортзал перед роботою.

 

 

Чи надихнулися історіями успішних людей? Хочете і собі набути звички рано вставати вранці?


Це один із найпоширеніших пунктів (поряд із правильним харчуванням та регулярними заняттями спортом), які люди беруться виконувати «з понеділка». Безумовно, набувати корисних звичок складно, зате вони потім можуть дуже допомогти вам у житті при досягненні ваших цілей. Скористайтеся нашими рекомендаціями і процес звикання до раннього підйому пройде більш ефективно.

 

  • Постарайтеся щодня вставати одночасно. Так вашому організму легше буде звикнути і перестоятися на новий режим. Доведеться не робити винятків і у вихідні дні, так ви швидше налаштуєте свій внутрішній годинник і зможете вставати в потрібний вам час навіть без будильника.
  • Не давайте собі шансу залишитися у ліжку. Йдеться про таку часту звичку багатьох людей, як постійне переставлення будильника ще на 10 хвилин. Так, о 6.00 вам здається, що ці 10 хвилин є рятівними, але це не так. Намагайтеся вставати після першого будильника. Не виходить? Тримайте будильник не біля подушки, а віднесіть його в дальній кут кімнати. Так, щоб його вимкнути, вам доведеться вилізти з-під ковдри. Тоді шансів проспати раннє піднесення буде менше.
  • Мотивуйте себе. Поки вам це не потрібно, ви не змусите себе рано вставати. Хоча правильніше сказати, поки ви не визначите собі причини, щоб вставати рано. Образні та узагальнені твердження тут не підійдуть. Сядьте та напишіть на папері, яку користь вам зможуть принести додатковий ранковий годинник.
  • Перед сном задайте собі установку, коли вам потрібно прокинутися. Це допоможе вашій підсвідомості налаштуватись на виконання поставленого завдання. Так, вашому організму буде легше прокинутися у призначений час.
  • Вам зовсім не потрібно змушувати себе лягати спати дуже рано. Часто люди сплять більше годин, ніж це потрібно їхньому організму. Вечірній час слідкуйте за своїм організмом. Коли відчуєте втому та сонливість, вирушайте в ліжко. Якщо ви годинами лежатимете і безуспішно намагатиметеся заснути, ви просто втратите час і тільки рознервуєтесь. Слухайте!
  • Не можна забувати про велику користь спорту. Фізичні вправи в ранковий час допомагають тілу прокинутися, нормалізують кровообіг, усувають сонливість, насичують організм енергією. Ранній підйом - чудова можливість подарувати собі час для спорту, так ви набудете дві корисні звички відразу. А якщо вашу зарядку ви завершите, контрастним душем день почнеться активно і обов'язково буде продуктивним.
  • Допомагайте себе будь-якими методами. Чи не хочете вилазити з-під теплої ковдри особливо, коли в кімнаті прохолодно? Поставте поруч із ліжком обігрівач і вмикайте його відразу після пробудження, щоб кімната швидко прогрівалася. Чи не можете прокинутися, коли за вікнами темно? Після дзвінка будильника вмикайте світло. Використовуйте всі можливості, щоби виробити в собі бажану звичку.